28 mei -14 jun Kroatië

Van het noorden van Montenegro, rijden we het zuiden van Kroatië in.  In Mlini, een klein dorpje net onder Dubrovnik, bezoeken we een hotel site.  Hier is alles onaangeroerd gebleven, sinds de oorlog van 1991.  Vijf grote vervallen hotels met duidelijk zichtbare kogelgaten van kleine vuurwapens en kanonnen, liggen hier aan een zeer mooi baai aan het strand. Ook nu nog heerst er een vreemde sfeer!  Gelukkig zijn er plannen om het meest charmante van deze hotels in originele staat terug op te bouwen. De anderen zullen verdwijnen.  Dit is een project van de Marriott keten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We bezoeken het centrum van  Dubrovnik.  Dit is echt de moeite waard maar je bent er niet alleen.  Als je GOT hebt gezien dan herken je hier misschien meerdere plekken waar deze serie is opgenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We reizen verder door naar het noorden via lange leuke strandjes en havendorpjes.  In Ston staan de langste verdedegingsmuren van Europa die ooit door de Venetianen werden gebouwd.  Ook te zien in GOT 😀.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We volgen de kust verder naar boven richting Split.  Daar krijgen we bezoek van Denise, Leen en Jérôme.  Samen bezoeken we de stad Split.  Via een georganiseerde tour,  rijden we met een bus om de stad. Nadien leidt een gids ons rond, in het paleis van Diocletianus.  Ook dit is interessant voor fans van GOT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na enkele dagen Split kiezen we voor wat meer rust en varen we naar het eiland Brac. We logeren er in een huurhuisje bij het dorpje Milna.  Dit leuke huisje is gelegen in baai met toegang tot het strand. In dit heldere zeewater is het leuk zwemmen.  Na 2 dagen op deze plek, verlaat Jérôme ons om terug het dagelijkse leven op te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug op het vaste land bezoeken we Trogir een stadje net boven Split.  Ook hier werd GOT opgenomen.  Na een gezellig weekje samen nemen we ook afscheid van Denise en Leen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag ontmoeten we hier Justyna en de Merckx.  Samen rijden we naar Sibenik waar we met de kayak op zee zijn gaan varen.

 

 

 

 

Nabij Zadar, nog wat meer noordelijker, genieten we van de prachtige natuur in het Krka natuurpark.

Na afscheid te nemen van Justyne en Merckx, rijden we nog meer noordwaarts langs de kust van Kroatië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *